logo
Lightspeed vs. Vedder
Lightspeed biedt verschillende functies en tools om e-commercebedrijven te helpen bij het opzetten en beheren van hun online winkels. Hier lees je waarom Vedder een beter alternatief is dan Lightspeed op basis van Functionaliteit, Gebruiksvriendelijkheid en Prijs.

Functionaliteit

Als we puur kijken naar de functionaliteit van Lightspeed in vergelijking met Vedder B2B, dan zien we een hoop vergelijkingen. Zo kun je bijvoorbeeld klantspecifieke prijzen en kortingen instellen, bulkorders worden ondersteund en ontvang je uitgebreide datarapportages. Voor het ontwerp van je B2B webshop heb je de keuze uit 30 thema’s en kun je (afhankelijk van de prijs die je betaalt) 2 tot 6 uur maatwerk ontvangen van Lightspeed om aanpassingen door te voeren.

Bij Vedder pakken we het anders aan. Je hebt geen keuze uit verschillende thema’s, maar we maken jouw B2B portal helemaal op maat. Dit betekent dat we op basis van je bestaande huisstijl een aangepast ontwerp kunnen laten maken, of je kunt ervoor kiezen om zelf een ontwerp aan te leveren..

Wij installeren Vedder B2B voor je WooCommerce webshop. Dit is inclusief alle functies die je nodig hebt om te starten, plus tussen de 50 – 82 uur aan maatwerk.

functionaliteit lightspeed

Gebruikersvriendelijkheid

In het begin kan Lightspeed overweldigend lijken vanwege de diversiteit aan beschikbare e-commerceproducten. Het is een enorm internationaal bedrijf, met hun hoofdkantoor in Montreal, Canada. Ze bieden 10 losse e-commerce producten aan met allemaal hun eigen voor- en nadelen. Voor deze vergelijking houden we de focus op “Lightspeed eCommerce”. Deze komt het meest in de buurt van een kant en klare webshop oplossing en is te vergelijken met Shopify.

Het kiezen van het juiste pakket is lastig, maar als je eenmaal gekozen hebt voor Lightspeed eCommerce is het dashboard gemakkelijk op te zetten. Met slechts enkele klikken heb je toegang tot je dashboard en kun je beginnen met het publiceren van je producten binnen het door jou gekozen thema.

Net als Shopify, maakt Lightspeed gebruik van een website builder. Deze builders zorgen er voor dat jij door middel van het slepen van blokjes aanpassingen kunt maken op je site. Dit is prettig voor startende ondernemers die liever alles zelf doen. De technische optimalisatie voor je webshop is daardoor wel minder (omdat er voor simpele aanpassingen een hoop code gegenereerd wordt), maar het zorgt er wel voor dat je zelf pagina’s kunt bouwen zonder technische kennis.

Helaas ben je er dan nog niet. Als je het eCommerce pakket kiest, dien je de B2B module apart aan te schaffen en te installeren.. Deze module activeert de klanten accounts, opties om prijzen zonder belasting te tonen en je kunt klantgroepen en kortingsregels toevoegen.

Dit is standaard bij Vedder B2B. Voor ons is het meer dan logisch, dat als je kiest voor onze B2B webshop oplossing, deze functies al actief zijn. Ons portal is een totaaloplossing. Inclusief B2B functies en voor een vaste prijs.

Je kunt hier een voorbeeld bekijken van een B2B-oplossing van Lightspeed: The Insiders Business. Tijdens onze demo geven we je graag een korte analyse van dit voorbeeld en leggen we uit waarom Vedder betere templates biedt..

Prijs

We hebben een hoop verschillende zaken behandeld. Producten, thema’s, modules en maatwerk. In dit overzicht proberen we de tarieven voor het gebruik van Lightspeed eCommerce zo goed mogelijk samen te vatten.

Voor de webshop zelf betaal je € 39 per maand. Dit is het “Business” pakket. Hiermee kun je maximaal 2500 producten aanbieden en ontvang je 2 personeelsaccounts. Dit pakket is inclusief 2 uur maatwerk. Als je kiest voor het “Unlimited” pakket betaal je € 99 per maand. Met dit pakket kun je een onbeperkt aantal producten aanbieden. Je ontvangt 6 uur maatwerk en krijgt voorrang bij ondersteuning.

De thema’s verschillen in prijs, maar het meest gebruikte thema voor B2B webshops is “Switch“. Dit thema kost € 22,50 per maand om te gebruiken. Dit thema is redelijk standaard, maar geeft je de keuze uit 5 verschillende headers, 4 verschillende menu’s en 3 soorten productpages.

De B2B module voor Lightspeed kost € 14,95 per maand en geeft je de keus uit 3 losse features (bijvoorbeeld een portal login, PDF factuur download en kortingsopties). Voor elke extra feature betaal je € 10 per maand extra.

Als we alles bij elkaar optellen en ervan uitgaan dat je ten minste 5 B2B-functies gebruikt, kom je uit op een maandelijks bedrag van € 156,45 (of € 1.877,40 per jaar). Dit bedrag is exclusief de kosten voor de hosting.

Dit maandelijkse bedrag ligt lager dan dat van Shopify, maar wij vinden de terugkerende kosten erg hoog voor het gebruik van relatief simpele functies. Voor het Vedder B2B portal betaal je een vaste prijs en heb je niet te maken met maandelijkse kosten per functie. Onze oplossing is een éénmalige investering en het geld wat je bespaart kun je mooi gebruiken voor het beter vindbaar maken van je webshop óf het laten ontwikkelen van toevoegingen voor de lange termijn.

prijzen lightspeed
100+ bedrijven maken gebruik van Vedder

Deze bedrijven gingen je voor

budget ongedierte bestrijden
skipperland
online marketing agency
nfcw
zascha
cloby
koelonderdelen
cosmetist
visualcreations
better nights
Beoordeeld met een 9.3

Reviews

9
Bjorn Ligtvoet
Bjorn Ligtvoet

Eigenaar Koelonderdelen.nl

Wij gebruiken Vedder al jaren, omdat het intuïtief werkt en de mogelijkheden eindeloos lijken te zijn. Dit geeft een goede balans tussen enerzijds de shop in-house te kunnen onderhouden en anderzijds nieuwe features en design updates te integreren met de support van het Vedder team.

Heel tevreden zijn we over de groei die Koelonderdelen.nl heeft mogen doormaken en dit is mede dankzij de functionaliteit van Vedder.

10
Lucienne van der Hoeven
Lucienne van der Hoeven

Eigenaresse Cosmetist

Ik gebruik Vedder nu drie jaar en ben super blij met het resultaat! Luuk wist precies waar ik behoefte aan had en ik krijg heel veel complimenten over de site. Sinds het nieuwe portal komen er steeds meer mobiele boekingen binnen en ben ik beter vindbaar in de omgeving.

9
Emiel Wessels
Emiel Wessels

Eigenaar NFC World

De nieuwe website is nu ongeveer een jaar live. We zijn ontzettend tevreden over de resultaten. Het is gebruiksvriendelijk en nieuwe functionaliteiten kunnen snel worden toegevoegd. Niet alleen dat, ook is er altijd de gewenste ondersteuning wanneer we vragen hebben. Wij zouden dit product aan iedereen aanbevelen. Het heeft onze omzet als webshop naar nieuwe hoogtes gebracht. Thanks Luuk!

10
Tom Heijnens
Tom Heijnens

Eigenaar Visualcreations

De enige echte portal oplossing voor WooCommerce! Een mooie combinatie tussen een plug and play pakket en maatwerk extra's. Ik beheer verschillende portalen voor klanten en ben zeer tevreden.

9
Daniël Kuipers
Daniël Kuipers

Eigenaar OMA

Ik ben zeer onder de indruk! De sites zijn gemakkelijk te beheren en zo flexibel dat wij er altijd onze eigen draai aan kunnen geven vanuit onze online marketing expertise. Met Vedder halen wij het maximale uit onze werkzaamheden en bieden wij onze klanten een website die volledig zelf te beheren is.

9
Francois van Iersel
Francois van Iersel

Eigenaar Budget Ongedierte Bestrijden

Ik werk nu al meer dan een jaar samen met Luuk naar volle tevredenheid. Hij lost dingen adequaat op en antwoordt snel. Luuk weet van wanten wat betreft WooCommerce en zijn support is dan ook geweldig. Het gebruiksgemak is erg simpel en dus gemakkelijk. De nieuwe functies zijn ideaal en helpen mee aan de groei van je webshop.

Wij nemen geen genoegen met halve oplossingen. Jij ook niet?
Gebruik Vedder B2B.